25 Mayıs 2024, 07:08 tarihinde eklendi

Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Kamp Alanı

YUMURTALIK LAGÜNÜ MİLLİ PARKI KAMP ALANI

Bu yer Adana’nın ilçesi olan Yumurtalık'ta yer almaktadır.

“Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Kamp Alanı'na” kendi aracınız ile veya belediye otobüsü ile ulaşabilirsiniz.

Yumurtalık – Karataş arası hizmet veren servisler ile ulaşım sağlanabilir. Yerde ateş yakmak yasak. Çöplerin çöp kutusuna atılması zorunlu.

Adana’dan yaklaşık eski köy yolundan 60km otobandan ise 88km uzaklıktadır. Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Kamp Alanında Çadır kampı, karavan, araç üstü çadır veya günü birlik konaklama ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Ücretli bir alandır. 

Alanda wc, lavabo, su elektrik yoktur.

Doğa ile baş başa vakit geçirebileceğinizi belirtmek isteriz. Alana giderken yiyecek, ekipman ve çeşitli temel ihtiyaç malzemelerinizi almadan gitmeyiniz. 

Yumurtalık merkezde bunları temin edip öyle gitmenizi öneririm.

Adana'nın popüler doğa gezi alanlarından biri de Ceyhan Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü noktada, Yumurtalık Körfezi'nde yer alan Yumurtalık Lagünü. 2005 yılında ramsar alanı olarak belirlenen ve 2008 yılında ise doğal güzelliklerinin korunması amacıyla milli parkı ilan edilen Yumurtalık Lagünü onlarca su kuşu ve göçmen kuş türüne ev sahipliği yaptığı için kuş gözlem turlarının değişmez adreslerinden biri.
 

Bitki ve vahşi yaşam çeşitliliğinin yanı sıra deniz kaplumbağaları ile de ünlü olan Yumurtalık Lagünü’nü yılın her mevsimi büyüleyici doğa fotoğrafları çekmek ve donanımlı kamp alanlarında çadırını kurarak modern dünyanın karmaşasından uzakta dinlenmek isteyenlere birebirdir.

Eşsiz bir sulak Alan coğrafyası, çok geniş bir alana yayılıyor. Özellikle kışın onbinlerce kuşa evsahipliği yapıyor.

Yumurtalık Lagünü  Milli Parkın toplam alanı 16.430 hektar (ha)dır. Yumurtalık Lagünleri Ramsar Alanı’nın toplam alanı ise 19.853 ha.’dır. Alan Yumurtalık ilçe merkezine 30 km Karataş ilçe merkezine ise 35 km uzaklıktadır. Yumurtalık Lagünleri, Ceyhan Nehri’nin denize döküldüğü nokta ile Yumurtalık Körfezi arasında kalan lagünler, tatlı ve tuzlu su bataklıkları, geniş çorak düzlükler, çamur düzlükleri, sazlıklar, ıslak çayırlar, kumullar ve Halep çamı ormanından oluşan oldukça kompleks bir yapıya sahip sulak alan sistemidir.

Bölgedeki diğer lagünlerin aksine, düzensiz kıyı çizgisine sahip olup birçok noktada denizle birleşmektedir. Eski Ceyhan Nehri eski yatağı alanı ikiye bölmektedir. Eski nehir yatağının kuzeyinde Çamlık lagünü ile geniş çorak düzlükler, bataklıklar ve tuzlu çayırlarla çevrili Ömer, Yapı ve Darboğaz gölleri yer almaktadır. Göllerin derinlikleri 20 ile 60 cm arasında değişmektedir.

Tam bir doğa harikası mutlaka görülmeye değer.

Kamp Alanı ve Konum için Tıklayın

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *